Kentsel Dönüşüm

Marmaris Emlak Haber yine önemli bir konuda açıklamalar yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  kentsel dönüşüm kapsamındaki projelerinden yararlanmak için başvuru yapmanız gerekir. Muğla Marmaris Emlak Piyasasında bu olanaktan faydalanmak isteyenler apartmanları, siteleri ya da yapı adasında bulunan binalarının tamamı için bakanlığa ya da bakanlık onayı almış lisanslı kuruluşlara başvuruda bulunmalıdır. Selimiye emlak sektöründe başvurular izlenmektedir. Başvurular Deprem Risk Raporu denilen raporu elde etmenizle sonuçlanırsa sizler de kentsel dönüşümden faydalanmak için uygun olursunuz.

Peki Marmaris emlak konut sektöründe ama alacağınız bu Deprem Risk Raporunun nedir? Deprem Risk Raporu, binalar, apartmanlar ve yapılarınızın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  projelerine uygun olup olmadığını gösteren bir rapordur. Yani hasarlı ya da deprem riski taşıyan binaların kentsel dönüşüm projeleri kapsamı ile güvenli hale gelmesi uygun görülen rapordur. Bakanlık onaylı, lisanslı kuruluşlara yapacağınız başvuru sonrası alacağınız bu belge ile sizler de ilgili kanunları kapsamındaki uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

Kentsel Dönüşümün Avantajları Nelerdir?

Marmaris Emlak Haber Kentsel dönüşüm tamamen sizin talebinizle gerçekleşebilir açıklaması yaptı. Devlet binalarınızın güvenli hale gelmesi ya da güvenli bölgelere kaydırılması konusunda bazı kolaylıklar sağlamaktadır. Avantajlarının en başında, inşaatlardaki masrafların ve belediye harçlarının göz ardı edilmesidir. Bunun yanında devlet Katma Değer Vergisi olan KDV yüzde 1 gibi minimum bir orana düşürür. Hem deprem riski taşıyan hem de ekonomik ömrünü tamamladığı kesinleşen binalarda KDV oranın yüzde 1 olması çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Ekonomik ömrün tamamlandığını göstermek için ise aldığınız Deprem Risk Raporu yeterli olacaktır.

Kentsel Dönüşüm Projelerinden Faydalanmak

Marmaris Emlak Haber yararlanmak için yapmanız gerekenler, binalar için alacağınız Deprem Risk Raporlarına bağlı olduğunu bildiriyor. Bu projelerden ve  kanunlarından faydalanmak kentsel dönüşüm kredisi almaktan geçer. Kentsel dönüşüm kredisini almak için ise binalarınızın ya da binanızın bu kapsama girmesi yeterli olacaktır. Bu kanun kapsamında yapılması onaylanan binalar için devletin kentsel dönüşüm kredisi verdiği anlaşmalı bankalardan birine giderek kredi başvurusu yapmanız gerekecektir. Kentsel dönüşüm kredisi alanların bilmesi gereken bir diğer şey ise, bu krediden faydalanan kişilerin kira yardımı alamayacak olmasıdır. Ayrıca kentsel dönüşüm kredileri daire başına verilir ve her daireye en fazla 100 bin lira olmaktadır.

Marmaris Emlak Haber

Kemal Gönenç – WhatsApp 0532 312 01 16

Yorum bırakın